Vijf vragen die de komende week veranderen

Als je veel vrienden, kennissen en familie hebt, ben je vaak je aandacht aan het verdelen. Maar wat als je in 1 week eens even al je aandacht richt op één iemand waar je veel van houdt? Dan kun je in korte tijd je relatie op een mooie manier verdiepen. Je hoeft geen week vrij te nemen of je hele agenda om te gooien. Als je een paar dingen verschuift dan maak je er misschien wel een onvergetelijke week van. Voor jullie allebei. 

1.       Wat heb je altijd al willen doen?

Stel deze vraag aan degene die dichtbij je staat. Waarvoor je de app Before you leave gebruikt bijvoorbeeld. Begin open en schrijf de wensen op maar maak het zo nodig kleiner tot je iets hebt waarvoor je vandaag in de auto kunt springen om het samen te gaan doen.

2.       Wat waardeer je het meest in mij?

Vraag eens wat je gesprekspartner nou eigenlijk mooi vind aan jou. We nemen zo weinig de tijd om die dingen eens naar elkaar uit te spreken. Terwijl het je dichter bij elkaar brengt als je van elkaar weet wat je in elkaar waardeert.

3.       Wie zou je graag nog eens willen spreken?

We bedoelen hier natuurlijk niet Barack Obama of of Beyoncé maar bijvoorbeeld familieleden die je gesprekspartner al een tijd niet gezien heeft, iemand die naar het buitenland is verhuisd, een oude vriend. Zoek deze persoon op en ga erheen of regel een videogesprek via Skype.  

4.       Wil je vandaag een filmpje met me maken?

Een raar filmpje waar je de hele dag samen om in een deuk kan liggen en wat je bovendien voor altijd dichtbij je hebt op je telefoon. Het is een kleine inspanning en een mooie, blijvende herinnering. Er zijn apps die prima voorzien in het maken van grappige filmpjes en foto’s zoals Musical.ly of Dubsmash. Maar je kunt ook all the way gaan met je eigen creativiteit en bijvoorbeeld een grappige productdemonstratie nabootsen. Ga lekker los!  

5.       Wil je geen vragen stellen en gewoon met me meegaan?

Organiseer een dagje uit dat jullie niet snel zullen vergeten. Daarbij kun je denken aan dingen die je nog nooit samen hebt gedaan zoals paardrijden, koeknuffelen of een proefles lachyoga. Of je gaat juist samen een herinnering herbeleven. Terug naar een camping waar je samen kwam in je jeugd, een picknick op een plek met een speciale betekenis. Vergeet niet om te genieten! 

Have fun!

Over de schrijver Esther Bennenbroek

Esther is één van de bedenkers van de app Before you leave, schrijft al jaren professioneel en is 'koningin vragen stellen'.