Schrijf eens een brief aan je beste vriend(in)

Nee je bent geen Vincent van Gogh. Je bent lang niet zo kunstzinnig en in je eigen ogen vast niet zo belangrijk. Daar gaat het dus mis. Want voor de (meeste) mensen om je heen ben jij minstens zo belangrijk als van Gogh.

Hoe mooi is het dat met een brief een stukje van jou bewaard blijft? Dat je een stukje van jezelf in bewaring geeft aan een van je beste vrienden? Het is waardevol en kwetsbaar en zoveel meer dan een stukje papier.

Brief van Vincent van Gogh aan zijn broer Theo

Een paar tips om er naast een aardige brief voor je vriend(in) een voor altijd te bewaren document van kunt maken:

  • Gebruik speciaal papier: wat dikker, steviger papier.
  • Gebruik een pen waar je zelf graag mee schrijft. Bijvoorbeeld een vulpen of een kroontjespen die je steeds opnieuw in de inkt doopt. Leef je uit, voel je een schrijver.
  • Vertel je vriend(in)hoe belangrijk hij voor je is. Niet alleen door dat te benoemen maar beschrijf ook specifiek waarom. Je vriend(in) is niet alleen ‘aardig’ maar hielp je in een specifieke situatie op een manier waarop alleen hij/zij dat kan. En dat maakt hem/haar bijzonder.
  • Schrijf gewone dingen over je eigen leven. Schrijf bijvoorbeeld hoe je dag eruit zag. Wat je deed. Hoe je denkt over de tijd waarin je leeft. En daarna beschrijf je waarom je ineens dacht aan je vriend(in) en waarvoor je hem/haar wil bedanken.
  • Teken erbij! Probeer iets wat typisch is voor je leven te schetsen. Een uitzicht of hoe je iedere dag door de weilanden naar je werk fietst.

Kortom: gooi WhatsApp en Facebook even opzij en maak een tastbaar, mooi cadeau.

Over de schrijver Esther Bennenbroek

Esther is één van de bedenkers van de app Before you leave, schrijft al jaren professioneel en is 'koningin vragen stellen'.