App tijdlijn

Waarom is Before you leave ontwikkeld?

Het leven is eindig, maar je kúnt het doorgeven. Dat is wat coöperatie DELA bezighoudt. De app is een logisch gevolg op de campagne ‘Waarom wachten’, die mensen inspireerde om mooie woorden te delen. Vele mensen willen dingen over zichzelf vastleggen voor hun geliefden of juist dingen weten van hun geliefden. De vraag is: hoe doe je dat? Waar haal je de tijd, moed en inspiratie vandaan? Deze vragen leidden tot Before you leave. De app is een gratis service van coöperatie DELA. Je bepaalt zelf of je enkel de vragen gebruikt, of dat je een verhaal wilt vastleggen en/of delen met uitgenodigde familieleden en vrienden. Zowel Before you leave als DELA zien (en gebruiken dus) NIET wat er in de app wordt vastgelegd. Het is helemaal jouw/jullie plek en tekst-, audio- en beeldmateriaal. Iedereen mag de app gratis downloaden uit de Appstore en Playstore. Je hoeft dus geen lid te zijn van de coöperatie om Before you leave te gebruiken.

Waarom zou ik Before you leave willen gebruiken?

Met deze app kun je herinneringen ophalen en als je wilt ook vastleggen. Je krijgt vragen van ons, zodat je (soms moeilijke) onderwerpen kunt aansnijden. Onderwerpen waar je het graag over wilt hebben, maar waar je zelf misschien niet op was gekomen. Of waarover je uit jezelf niet durft te beginnen. Zie het als een inspiratiebron of een stok achter de deur. Je kunt de app alleen of samen met andere familieleden en vrienden vullen. Allemaal vanuit je eigen telefoon of tablet. Op jouw moment en plaats. Je kunt dingen voor jezelf opslaan of delen met andere dierbaren in jouw groep. Iedereen mag de app gratis downloaden uit de Appstore en Playstore. Je hoeft dus geen lid te zijn van de coöperatie om Before you leave te gebruiken.

Zit er een limiet aan data-opslag in Before you leave?

Nog niet. Before you leave is een startend initiatief. Daarom zullen we testen hoeveel data de meeste mensen gemiddeld nodig hebben.

Blijft alles wat ik opsla bewaard binnen Before you leave?

Zolang het account actief is én onze app bestaat, zal jouw data opgeslagen blijven. Mocht hierin iets veranderen dan zullen wij de gebruikers tijdig hierover informeren.

Is alles wat ik opsla veilig in de app?

Ja. Alles wat je opslaat komt in een beveiligde cloud terecht. Before you leave en DELA kunnen niet zien wat jij hebt opgeslagen. Het enige wat wij bij kunnen houden is hoe de app gebruikt wordt (hoeveel gebruikers heeft de app etc.) om met die gegevens de app te kunnen verbeteren.

Op welke apparaten kan ik Before you leave gebruiken?

Op je telefoon en op je tablet. De app is gebouwd voor op de telefoon, maar op een tablet werkt ie ook prima.

Voor en met wie gebruik je de app

Jij hebt de keuze om vragen te stellen aan 1) JEZELF, voor jouw geliefden. Over wie je bent, wat je hebt meegemaakt en hoe je over dingen denkt. Laat je door de app interviewen over vroeger, nu en ooit. OF 2) EEN GELIEFDE (je partner, vader, moeder, enz.) voor als diegene er ooit niet meer is. Je kunt de app alleen gebruiken óf ook familie en vrienden toevoegen. We hebben deze optie toegevoegd omdat het mooi kan zijn om te zien wat een broer of zus bijvoorbeeld met je moeder heeft besproken. Je kunt zoveel mensen toevoegen als je fijn vindt. Iedereen mag de app gratis downloaden uit de Appstore en Playstore. Je hoeft dus geen lid te zijn van de coöperatie om Before you leave te gebruiken.

Heb ik internet nodig om de Before you leave app te gebruiken?

Ja. Je kunt wel alles wat je al opgeslagen hebt, bekijken zonder internet. Maar je kunt zo geen nieuwe herinneringen toevoegen, geen vragen bekijken en ook de chat werkt zonder internet niet.

Kan ik alles wat ik heb opgeslagen downloaden of exporteren, zodat ik het buiten de app kan opslaan?

Je kunt je data niet automatisch downloaden. Ook hier kijken we weer op basis van gebruikerservaringen of er behoefte aan is. We testen bijvoorbeeld de interesse in en de technische mogelijkheden van het omzetten van alle opgeslagen herinneringen in de app naar een pdf, een upload naar jouw Dropbox, een (online) herinneringenboek. Je vindt deze opties in de app onder de menu-knop ‘Meer’.

Wil je geen gebruik meer maken van de Before you leave app?

Dan raden wij je aan om je account in de app te verwijderen en pas daarna de app zelf van je smartphone of tablet te verwijderen. De ingevoerde contactgegevens worden dan definitief gewist. Dat scheelt jou weer data op het apparaat wat je gebruikt. Je verwijdert je account op deze manier: Profiel > Verwijderen account.

Before you leave is een initiatief van coöperatie DELA. Copyright 2018 Before you leave.